Gotvedmassage og kraniosakralterapi v/ Merete Dalby

Merete tilbyder klassiske Gotved-massage og Kranio Sakral Terapi.

Kontaktoplysninger:

Gotved-massage

En klassisk massageform. Massagen kan både behandle spændt muskulatur (myoser) – og også virke afspændende på kroppen.

Meget i vores hverdag kan resultere i spændt muskulatur: uhensigtsmæssige bevægelser i arbejde og fritid, stress, forskellige psykiske belastninger. Ofte spænder man forskellige steder i kroppen uden rigtig at lægge mærke til det. Længerevarende spændinger kan resultere i dårlig blodcirkulation, og det betyder både dårlige betingelser for muskler og organer, og dårlig bortskaffelse af affaldsstoffer.

Ved massage løsnes der op for spændingerne, blodcirkulationen bliver bedre, og affaldsstofferne kan lettere transporteres væk. Derved lindres eventuelle muskelsmerter, og væskeansamlinger kan fjernes.
Bindevævet smidiggøres, hvilket også giver en bedre blod- og lymfecirkulation.
Massagen virker også smertelindrende og afspændende, pga. hormoner, der herved frigøres i kroppen.

Jeg bruger min viden om bevægelser, som kan være mere eller mindre hensigtsmæssige for kroppen – samt min viden om og fornemmelse af, hvordan krop og psyke påvirker hinanden. Mit umiddelbare mål med massagen er at give lindring og velvære. På længere sigt ønsker jeg også at bibringe en øget kropsbevidsthed, som kan betyde, at man hurtigere vil blive opmærksom på fx stress og uhensigtsmæssige bevægemønstre, og dermed også hurtigere kunne reagere på det.
Kort sagt:  ha´ det bedre.

Kranio-sakral-terapi (KST)

KST er en meget blid behandlingsform med virkning på centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven. Man behandler primært på kraniet og rygsøjlen, til korsbenet (som hedder sacrum på latin) – heraf navnet kranio-sakral-terapi.

Behandlingen føles meget afspændende. Klienten ligger på ryggen og er iført behageligt tøj. Der benyttes et meget let tryk (ca.5 gram) på bestemte steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Det lette tryk medfører, at kroppen selv begynder at regulere sig og slippe nogle af spændingerne.

Kraniosakralterapi løsner op, hvor der er blokeringer og spændinger, og forbedrer dermed funktionen i centralnervesystemet, det autonome nervesystem (som styrer balancen mellem stress og afspænding) hormonbalancen, bid-funktionen og muskel-skeletsystemet.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i den kranio-sakrale puls og er en del af osteopatien. Den kranio-sakrale puls er den rytme, hvormed cerebrospinal-væsken (den væske, som cirkulerer omkring hjernen) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv. Ved f.eks. slag, uheld, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller under fødslen kan kranieknoglerne forskubbes, så blod- og nerveforsyningen til og fra hjernen forringes.

Om Merete Dalby

Jeg er uddannet bevægelsespædagog fra Gotvedskolen i 2006. Her har jeg lært at undervise i Gotvedbevægelse og at give massage – og jeg har lært mange ting om, hvordan kroppen fungerer mere eller mindre hensigtsmæssigt. I 2012-14 har jeg taget en uddannelse i kraniosakralterapi på Stanley Rosenberg Instituttet. Jeg har givet massage siden 2006 og kraniosakralterapi siden 2012. Jeg underviser i Gotvedbevægelse i forskellige aftenskoler i Roskilde, Tune, Allerslev og Hvalsø.